Alte sfaturi în ale bucătăriei

Maioneza se poate repara dacă se stropeşte cu câteva picături de apă foarte rece sau dacă se adaugă un cartof fiert şi zdrobit.

Friptura de orice fel va ieşi mai bună dacă aşezi carnea pe un pat de cartofi şi nu o sărezi imediat ce o pui la cuptor ci cu o oră înainte să fie gata.

Înainte de a o prăji, se unge carnea de vită sau pasăre cu puţină zeamă de lămâie şi ulei. Astfel, ea va rămâne proaspătă.

Dacă constaţi că în timp ce carnea s-a prăjit s-a întărit, unge-o cu o lingură două de oţet.

Carnea de pasăre friptă întreagă va căpăta un aspect auriu dacă înainte de a fi pusă la cuptor se freacă cu puţină lămâie. Se va obţine o friptură fragedă dacă se va unge cu bere.

Când se serveşte friptura se poate adăuga pe fiecare porţie cuburi de unt tăvălit prin pătrunjel verde.

Carnea proaspătă se păstrează bine dacă o inveleşti într-o pânză înmuiată în oţet sau saramură şi o ţii într-un loc răcoros.

Carnea bătrână se poate frăgezi după tăiere dacă o ţii în oţet înainte de fierbere. Când o fierbi, adaugi în apă un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu.

Cârnaţii proaspeţi nu crapă la prăjit dacă îi cufunzi mai înainte în apă clocotită şi îi tăvăleşti apoi prin făină.

Pentru a nu se lipi cuţitul de glazura prăjiturii sau de checul cald, stropeşte-l cu puţină apă rece sau încălzeşte-l puţin la aragaz.

Pentru a avea o mai bună elasticitate un aluat care trebuie întins în foi subţiri, adaugi la frământat o linguriţă de sare şi 2 lg de oţet la 1 kg făină.

Post to Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *