Băuturile carbogazoase

Făcând un experiment pe propriile persoane, atât eu cât şi soţul meu, am încetat să bem, nici măcar ocazional, băuturi carbogazoase. În schimbul ei, făcându-ni-se poftă totuşi de o băutură dulce, am apelat la siropurile naturale din cătină şi propolis.

Siropul de cătină este unul dintre cele mai cunoscute vitaminizante naturale, recomandat mai ales înainte de începerea sezonului rece. Este considerat o adevărată polivitamină naturală, foarte util pentru copii, mai ales daca este amestecat cu miere de albine(peste 6 ani).  În general, se amestecă două linguri de sirop la o cană cu apă(este total contraindicat în diabetul zaharat).

Aşadar, starea noastră de sănătate a fost vizibil imbunătăţită datorită acestor siropuri, al căror gust clar nu echivala cu cel al băuturilor carbogazoase. Aportul excesiv de zahăr pe care acele băuturi le conţin duce clar la o dezechilibrare a balanţei nutritive, la depunere excesivă de grăsimi, la dezechilibrarea nivelului zahărului sangvin, la încetinirea digestiei şi la creşterea secreţiei acide a stomacului, ăsta este şi motivul pentru care ne simţim de-a dreptul plini atunci când bem băuturi carbogazoase.

Ştiu că o să mă întrebaţi acum şi atunci ce putem să bem astfel încât să ne satisfacem setea? Ei bine, răspunsul este simplu: apa este băutura perfectă. NU conţine nici o calorie, nu irită sub nici un caz tubul digestiv şi poate fi folosită încă de când începem diversificarea la bebeluşi.

Fiecare copil până într-un anişor ar trebui să bea cel puţin 150 ml de apă pe zi pentru a se putea hidrata şi dezvolta armonios, iar noi, adulţii e clar că trebuie sa consumăm cel puţin 2 l de apă pe zi pentru a avea un corp armonios.

Post to Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *