Biscuiţi fragezi cu fulgi de ovăz şi stafide

 

 

 

 

 

 

 

Ca desert, am pregătit pentru întreaga familie câţiva biscuiţi, foarte fragezi de altfel, cu fulgi fini de ovaz şi stafide. Sunt un adevărat deliciu consumaţi simpli sau la o cană de cafea, ceai,lapte etc. Dacă aţi mâncat vreodată biscuiţi Natanael să ştiţi că aceştia le seamănă foarte mult! Pot fi serviţi şi de către copilaşii de un anişor, dar în acest caz măcinaţi fulgii de ovăz foarte bine până devine o făină şi nu puneţi stafide. Pentru copilaşii mai mărişori care mestecă foarte bine,trecuţi de 3 anişori, pot fi consumaţi întocmai ca în reţetă.

Biscuiţii cu fulgi de ovăz i-am preparat foarte rapid şi cu ingrediente puţine. Aşadar pentru 10 biscuiţi mari, frumoşi am avut nevoie de:

150 g făină
1/plic praf de copt
1 linguriţă scorţişoară
1/2 linguriţă sare
125 g unt la temp camerei
70 g zahăr(puteţi pune şi o cantitate mai maică sau mai mare)
1 ou
150 fulgi fini de ovăz
40 g stafide(şi la stafide se poate jongla cu o cantitate mai mică sau mai mare)

Am început prin a amesteca foarte bine zahărul cu untul până când zahărul se topeşte şi se formează o cremă. Mixerul a făcut de fapt toată această treabă:)

Am adăugat apoi oul întreg, am amestecat din nou cu mixerul apoi am pus sarea,scorţişoara şi făina în care am încorporat praful de copt. Trebuie amestecat foarte bine până la omogenizare.

În ultimă fază am pus şi ingredientele minune, fulgii de ovăz şi stafidele şi am frământat uşor, cu mâna de această dată, până când s-au încorporat perfect, iar fulgii de ovăz şi-au tras seva de la celelalte ingrediente.

Cu mâinile înmuiate în apă, am luat cam un pumn de compoziţie, le-am format biluţe apoi le-am turtit uşor până le-am dat această formă de biscuiti ovali. Nu trebuie să fie nici foarte groşi, nici foarte subţiri,cam cât un deget mic de groşi:)

I-am aşezat apoi frumos pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu unt, puşi la distanţă cam de 5 cm unii faţă de alţii pentru că or să crească semnificativ la copt.

I-am dat la cuptorul încălzit la 180 grade pentru 25 minute, apoi i-am aşezat pe o farfurie să se răcească. Au fost gata de îndată, deci urmează să mai fac încă 2 porţii în cursul zilei de astăzi, o porţie pentru noi şi o porţie specială pentru David,fără stafide şi fulgii de ovăz măcinaţi! Poftă mare!

Post to Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *