Căniţa…şi cum să bea bebe din ea

În lunie calde de vară, apa sau sucul de fructe pot fi băute din căniţă,chiar de la vârsta în care bebe învaţă să stea în şezut.

Apăsaţi uşor căniţa de buza inferioară a copilului,pentru a nu-i permite să-şi întoarcă capul într-o parte sau sa-l dea pe spate. Va fi greu la început, dar ce să faci,toţi am trecut prin asta. Va fi greu prima oară, a doua oară, dar a zecea oară va merge totul bine. La început se va vărsa o oarecare cantitate sau se va scurge de pe bărbie, dar nu trebuie să vă supere acest lucru. Lăsaţi copilul să apuce căniţa cu ambele mânuţe, ţinând-o dumneavoastră de toartă; cu timpul veţi constata că-şi duce singur căniţa la guriţă. Căniţa,păhărelul vor fi viu colorate pentru a-i face plăcere copilului. Astăzi găsiţi foarte multe sortimente pe piaţă: căniţă cu cioc, căniţă cu pai sau căniţe simple viu colorate.

Obişnuiţi-vă copilul să fie independent, oricâtă plăcere vă face să îl ingrijiţi dumneavoastră întru toate. Obişnuiţi să îl lăudaţi de fiecare dată pentru îndemânare.

Nu îl certaţi în nici un caz, dacă va vărsa conţinutul sau va sparge păhărelul, şi ca să evitaţi să îl spargă cumpăraţii doar recipiente din alte materiale. Neîndemânarea copilului, urmată de accidentele arătate nu trebuie să vă enerveze. Cu calm şi hotărâre repetaţi manevra şi în zilele următoare până copilul va reuşi!

Post to Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *