Cât de importantă este apa pentru micuții voștri?


Atunci când se începe diversificarea la bebeluși, mai exact când se introduc alimentele solide, acesta are nevoie și de un supliment consistent de apă întrucât aceasta contribuie la o dezvoltare optimă. Este de menționat și faptul că cei mici, până la un anișor, elimină o mare cantitate de apă prin urină, iar riscul de deshidratare crește.

Pediatrii recomandă ca până la începutul diversificării, până pe la 6 luni, bebelușilor să li se ofere exclusiv lapte, chiar și în zilele cele mai toride de vară, când mama, va trebui să bea cantități aproape duble de apă. Dacă bebelușului i se oferă lapte formulă, nu vă îngrijorați întrucât acesta conține în proporție de aproape 80% apă. Introducerea timpurie a apei nu va face decât ca stomăcelul bebelușului  să se umple și să nu mai simtă nevoia de lapte, fapt care duce la privarea bebelușului de nutrieți care sunt vitali în dezvoltarea sa.

Apa este extrem de importantă după această vârstă, după 6 luni, întrucât copiii au nevoie de 2 ori mai multe lichide decât adulții, calculat pe kg greutate. Aveți grijă însă la apa pe care le-o oferiți micuților voștri; apa potabilă, cea de la robinet, din păcate nu îndeplinește toate condițiile de calitate și puritate și cea cumpărată din comerț are și ea câteva mici deficiențe. Este de asemenea bine să știți că în primul an de viață rinichii bebelușului nu pot face față conținutului ridicat de minerale din apă; verificați etichetele ca apa să nu aibă 120 mg/l grad de mineralizare și peste 20 mg/l sodiu. Eu îi ofer micuțuli meu încă de la 6 luni apă plată Dorna la sticle de 2 l, pe care acum o terminăm în aproape 2 zile. Mai nou apa plată de la Carpatica are un grad de mineralizare totală de 278,8 mg/l și un conținut foarte mic de nitrați și un conținut de sodiu mai mic de 20 mg/l, fiind recomandată în alimentația zilnică a bebelușilor.


Apa de izvor
 ar fi apa cea mai indicată pentru copiii de până în 3 anișori deoarece nu conține nici un fel de impuritate, dar pentru că majoritatea nu au acces la ea apelează la apa de izvor îmbuteliată. Aceasta se găsește la peturi în comerț și poate fi dată copiilor fără a o fierbe în prealabil, deși mulți medici pediatri recomandă fierberea pentru eliminarea oricărui risc de apariție al microbilor după desfacerea sticlei. Ideal ar fi ca apa să fie îmbuteliată în sticlă de sticlă, deoarece prin expunerea sticlei de plastic la soare apar până la 500 de ori mai multe bacterii într-un ml de apă față de apa de la robinet. Este și clar pentru că apa de la robinet are o temperatură de sub 24 grade C și nu este expusă la soare.

Pentru o siguranță și mai mare este foarte indicat de folosit filtre de apă care la ora actuală se găsesc tot mai mult în comerț. Este cea mai bună soluție deoarece filtrează apa de la robinet de tot ce inseamnă bacterii,impurități,viruși,paraziți,hidrocarburi,cloruri, sulfați etc. Citiți foarte bine etichetele și documentați-vă înainte de a cumpăra un filtru de apă pentru a fi siguri că apa filtrată este de cea mai bună calitate. Ultimele modele filtre dau posibilitatea să reglați PH-ul apei pentru a o putea transforma în apă mai alcalină sau mai acidă, după cum aveți nevoie.
Aveți foarte mare grijă de sănătatea micuților voștri și dăruiți-le numai apă curată și sănătoasă, la temperatura camerei de fiecare dată și după fiecare masă! Și pentru a avea o siguranță cât mai mare, dacă considerași, puteți să fierbeți apa micuților până ce aceștia împlinesc 3 anișori!

 

Post to Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *