Chec aperitiv

 

 

 

 

 

 


Am preparat checul aperitiv după reţeta Andreei, dar mi-am pus şi eu amprenta cu unele mici modificări, nu de alta dar nu aveam exact aceleaşi cantităţi şi ingrediente ca în reţeta ei. Oricum, ţin să vă spun că a ieşit o minunăţie de chec, foarte bun de altfel(nu că mă laud:D) şi pe care o să îl savurez din plin la masa de Paşte.

În prepararea lui am folosit:

8 ouă proaspete de ţară
6 lg ulei
200 g făină
2 plicuri praf de copt
300 g salam ţărănesc cu şuncă
150 g măsline
1 ardei kapia
100 g caşcaval

Înainte de toate am tăiat salamul şi ardeiul în cuburi mici, iar măslinele le-am tăiat făşii, şi mai groase şi mai subţiri. Am dat caşcavalul pe răzătoarea mică apoi m-am apucat de prepararea checului.

Am bătut cele 8 ouă întregi cu mixerul, apoi am adăugat uleiul şi făina în care am încorporat praful de copt. Se pun pe rând ca să iasă o compoziţie uniformă.

Am trecut apoi la adăugarea preparatelor: măslinele,ardeiul,salamul cu şuncă şi nu în ultimul rând caşcavalul.

Am amestecat bine de data aceasta cu o lingură de lemn apoi am pus câte jumătate din compoziţie în 2 tăvi unse cu unt şi presărate cu făină.

Le-am dat la cuptor pentru 35 minute la 180 grade. Au fost gata de îndată ce a sunat ceasul aragazului, le-am scos din tăvi şi le-am lăsat să se răcească la temperatura camerei. După ce se răcesc bine se depozitează la frigider şi se servesc reci!

Am făcut şi proba bineînţeles şi aşteptările nu ne-au fost înşelate..bun bun bun!

Este un chec aperitiv pe care îl puteţi servi cu mare încredere la masa de Paşte sau cu orice altă ocazie alături de cei dragi! Poftă mare şi sper că v-am convins să pregătiţi şi voi aceste checuri aperitiv!

 

Post to Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *