Chec cu portocale

 

 

 

 

 

 

 

Îmi plac portocalele şi îmi plac în special iarna, au un miros..mmmm…las deseori coji de portocale prin cameră ca să emane miros….şi pornind de la miros..am vrut să şi simt gustul de portocală în ceva dulce…şi ce să fac…ce să fac…ştiu….chec cu portocale..yamy:)

E o adevărată minunăţie checul ăsta şi vi-l recomand din toată inima..

Aşadar avem nevoie de

5 ouă
150 g zahăr
1 portocală
100 ml ulei
100 ml apă călduţă
250 g făină
un plic praf de copt
un plic zahăr vanilat

Pentru început separăm albuşurile de gălbenuş, iar albuşurile le batem spumă cu mixerul la viteză superioară.

Într-un bol separat, amestecăm cele 5 gălbenuşuri de ou cu jumătate din cantitatea de zahăr cu apa şi uleiul.

După omogenizare se adaugă şi făina în care s-a încorporat praful de copt. Amestecăm totul foarte bine cu o lingura de lemn şi adăugăm apoi coaja rasă de la portocală şi zahărul vanilat.

Revenim la albuşul bătut spumă pe care îl amestecăm cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr şi cu sucul stors de la portocală şi apoi cu compoziţia de gălbenuşuri.

Ungem cu unt două forme de tăvi pentru chec şi le presărăm cu făină după care adugăm câte jumătate din compoziţia astfel obţinută şi introducem în cuptorul încălzit în prealabil pentru 40 min la 180 grade.

După ce se scot din cuptor, se lasă la răcit şi se introduc apoi în frigider pentru minim 3 ore. Sunt de-a dreptul delicioase servite reci pentru că se simte gustul de portocală mult mai profund!

Nu am avut ce face şi a trebuit să îi dau lui David, care este un mare pofticios:P, să guste deşi nu le-am băgat încă la frigider. Este o reţetă cu care nu veţi da greş niciodată!

 

Post to Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *