Ciorbiţă de sfeclă roşie

 

 

 

 

 

 

 

Fiindcă ne place foarte tare sfecla roşie, în orice combinaţie posibilă, am trecut la treabă…am preparat ciorbiţă de sfeclă pentru flăcău..că de…suntem mare..avem un an..deci suntem flăcău:)) Ciorbiţa de sfeclă este ideală pentru întreaga familie şi poate fi preparată încă de la 7-8 luni. Mai multe despre beneficiile sfeclei roşii găsiţi în rubrica de Alimente Minune.

Am adunat toate ingredientele necesare preparării ciorbiţei şi ne-am apucat de treabă.
1 sfeclă medie
1 cartof mic
1 păstârnac
1 ţelină
1 rădăcină de pătrunjel
1 morcov
1 ceapă
1 leg pătrunjel
1 roşie
pulpă de pui de casă(pt mami şi tati am folosit costiţă afumată, că am preparat separat ciorba:))
Pentru început, am spălat foarte foarte bine sfecla sub jetul de apă; tre să aibă un aspect foarte plăcut..Am pus sfecla la fiert în oală cu apă, acoperită cu capac şi am lăsat-o aproximativ 40 min cât să se înmoaie puţin, după care am scos-o şi am tăiat-o cubuleţe micuţe micuţe.

În altă oală cu apă şi sare, am pus bucăţelele de sfeclă roşie, cartoful alb curăţat şi tăiat de asemenea cuburi destul de mici, rădăcinoasele date pe răzătoare şi ceapa tăiată marunt. Am lăsat la fiert aproape 25 minute după care am adăugat pulpa de pui tăiată bucăţi şi fiartă în prealabil, roşia tăiată cubuleţe şi puţină zeamă de lămâie şi am mai lăsat să dea un clocot, adică vreo 5-10 minute maxim.

Totul trebuie să fiarbă cu capac , pentru a nu se pierde vitaminele.  Când este gata, se închide focul şi se adaugă puţin pătrunjel tăiat mărunt.

Se poate servi bebeluşului simplă sau cu smântânică.

Post to Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *