Clătite cu dulceaţă de zmeură

 

 

 

 

 

 

 

Mult cunoscutele clătite, mereu aceleaşi dar de fiecare dată cu un gust aparte. Aseară am făcut clătite cu dulceaţă de zmeură, că doar un borcan mai aveam prin cămară:)

Reţeta de clătite o ştie toată lumea, dar vă spun cum le prepar eu. De fiecare dată pun cel puţin 2 ouă la bătut, impreună cu 3 linguri de zahăr, 1 plic de zahăr vanilat, 1 picătură esenţă de rom, 1/2 plic praf de copt(ca să fie mai pufoase) plus lapte şi făină din belşug. Nu vă pot zice exact cantităţile de lapte şi făină pentru că întotdeauna pun după ochi, cam câte clătite aş vrea să fac..

Aşadar, amestec cu mixerul foarte bine toate ingredientele, pun o picătură de ulei în tigaia de clătite, las puţin să se încingă tigaia şi pun căte un polonic, aproape plin, de compoziţie pe care o distribui pe întreaga suprafaţă a tigăii..Nimic complicat nu?

Las clătitele să se rumenească bine, fiecare în parte, le împachetez apoi, după ce le-am uns în prealabil cu dulceaţă de zmeură, şi sunt gata de înfulecat:)

De data asta David a fost primul care le-a încercat şi nu s-a lăsat până nu a terminat o clătită întreagă, asta după ce a avut parte deja de o gustare de 2 mere cu cereale de orez:)


 

 

Post to Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *