Cojile de pe pielea capului sau crustele de lapte

Pe la câteva luni, ne-am confruntat cu crustele de lapte. La început nu ştiam nici cum se numesc, cert e că aveau un aspect destul de ciudat, ca nişte coji de culoare gălbuie mai închisă şi pe care le desprindeam la spălare relativ uşor de pe pielea capului însă reapăreau doar după căteva ore..

Am aflat mai apoi că, uneori, pe pielea capului bebeluşilor, între firele de păr, apar nişte scuame mici, secreţii ale glandelor sebacee, grăsime uscată şi eliminată de aceste glande.

Aceste scuame nu se detaşează cu un pieptene ascuţit şi nici nu se smulg întrucât regiunea poate să sângereze şi astfel pot pătrunde microbi care să producă infecţii.

Scuamele sau crustele de lapte am reuşit să le îndepărtez definitiv prin înmuierea lor cu ulei. Pe o bucăţică de vată, am pus puţin ulei de măsline şi am uns regiunea respectivă până când crustele s-au înmuiat. Am lăsat aşa aproape o oră după care l-am spălat bine pe căpuşor cu şamponel şi l-am pieptănat cu perie specială pentru bebeluşi.

Astfel scuamele s-au desprins cu uşurinţă. După câteva zile este suficient să pieptănaţi părul cu o perie mai deasă şi apoi să îndepărtaţi scuamele prin simpla spălare.

În loc de ulei de măsline, deşi acesta a funcţionat cel mai bine în cazul nostru, puteti folosi un gel special de la Avene.

Post to Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *