Cotlet de miel cu cartofi la cuptor

 

 

Pentru că de Paşte nu am “binevoit” să pregătesc friptură de miel, mi-am luat revanşa şi am scos de la congelator o bucăţică de cotlet de miel pe care aveam să o asezonez cu căţiva cartofi. Aşadar m-am pus pe pregătit o reţetă de cotlet de miel cu cartofi la cuptor.

Am folosit

1 bucată de cotlet de miel
10 căţei de usturoi
ulei de măsline
sare
piper
ienibahar măcinat
boia de ardei iute
vreo 4 cartofi albi mari
sare
măghiran

După ce s-a dezgheţat bine cotletul de miel, l-am spălat niţel şi am pregătit un baiţ din  usturoi tăiat felii, boia de ardei iute,sare,piper,puţin ienibahar măcinat, ulei de măsline şi puţină apă. Am acoperit apoi întreaga bucată de carne cu acest amestec şi l-am dat la frigider pentru vreo 2 ore.

Între timp am curăţat cartofi, i-am tăiat în bucăţi mai mari şi i-am amestecat cu sare şi măghiran din plin(deşi pe cartofi nu se pune de obicei măghiran mie îmi place foarte tare gustul).

Într-un vas yena destul de înalt, am pus cotletul de miel în mijloc, iar de jur împrejur am pus cartofii, apoi am turnat deasupra restul de sos care a mai rămas în castronul de la carne.

Am acoperit totul cu folie de aluminiu şi am dat la cuptor la 200 grade pentru 60 min, iar după primele 50 minute am luat folia de aluminiu ca să se rumenească puţin.

Am servit alături de iaurt de capră:) sună ciudat dar să ştiţi că e foarte bun iaurtul..şi de cotletul de miel ce să mai zic..vă recomand să îl pregătiţi şi să îmi spuneţi părerea voastră!

Post to Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *