Foietaje cu brânză(Pateuri cu brânză)

Foietajele cu brânză le-am pregătit din aluat foietaj de casă, a cărei reţetă o găsiţi aici şi le-am umplut cu brânză proaspătă de văcuţă. Aşadar după ce am preparat aluatul foietaj am pornit la prepararea umpluturii din:

300 g brânză vacă
1 ou
3 lg zahăr
2 lg smântână
3 gălbenuşuri de ou pentru uns

Am întins aluatul foietaj în formă aproape rotundă şi l-am porţionat în pătrate mai mici. În fiecare pătrat am pus pe mijloc câte 2 linguriţe din umplutura de brânză şi le-am unit sub formă de triunghi. Am procedat astfel până mi-au ieşit 22 de pateuri cu brânză; unele le-am făcut şi sub formă de dreptunghi pentru că nu mergeau altfel. Le-am aşezat apoi frumos în tavă cu hârtie de copt şi le-am uns din abundenţă cu gălbenuş de ou.

Le-am introdus la cuptor pentru 45 min, primele 10 minute la 190-200 grade,iar restul la 180 grade. Am avut de copt cam 3 tăvi, dar nu asta a fost problema pentru că au ieşit taaaaree bune..drept dovadă peste 4 ore de la coacere nu mai aveam nici măcar un pateu de sămânţă:)

AAA…şi cel mai tare m-a amuzat David..a înşfăcat un pateu şi s-a dus tocmai in ultima cameră, în colţ să-l mănânce..să fie sigur că nu este deranjat de nimeni:))))

Post to Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *