Gustare cu mango

Mango este originar din Malaezia şi India şi face parte din grupul fructelor cu un conţinut scăzut de grăsimi,dar bogat în antioxidanţi. Este considerată şi REGINA FRUCTELOR întrucât a fost fructul favorit al reginei Victoria. Este considerat a fi cel mai testat şi studiat fruct din lume.

Conţine foarte multe proteine, aminoacizi, grasimi, uleiuri eterice, polizaharide, fibre, carotenoizi, vitamine A, C, B1,B2, B6, E, minerale de potasiu,fosfor, magneziu, calciu, fier, cupru, compusi polifenolici, tanine, antocianin, acid elagic, punicalgin, enzime, fitonutrienti, bioflavonoide. Este foarte cunoscut şi în medicină pentru proprietăţile sale şi pentru numărul mare de probleme de sănătate pe care le tratează şi le previne.

Acest fruct absolut delicios se poate consuma atât de bebeluşi de peste 7 luni cât şi de femeile însărcinate. Este un fruct foarte sănătos şi hrănitor!

Şi pentru că ne-a adus bunicuţa un mango proaspăt, am purces la devorarea lui:)(mai mult David l-a degustat nu eu:D) I-am făcut prichindelului meu un piure delicios de mango cu măr şi cereale.

Cam aşa trebuie să arate un mango bine copt. La testul cu degetul trebuie să rămână o mică adâncitură în fruct.

Am curăţat ambele fructe, le-am tăiat cuburi şi le-am dat prin blender, apoi le-am amestecat cu 7 cereale de la Milupa. Se poate coace de asemenea la cuptor, la fel ca mărul şi se mai poate servi alături şi de alte fructe,cereale,biscuiti sau chiar brânzică.

A ieşit o delicatese pe care fiul meu a păpat-o singurel!

 

Post to Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *