Mere coapte cu nucă și scorțișoară

 

 

 

 

 

 

 

Vă propun și azi un desert foarte rapid cu care puteți surprinde pe toată lumea….Mere coapte..nimic mai simplu de făcut:) Am adunat vreo 4 mere mari de prin cămară, le-am făcut baia de frumusețe și le-am curățat bine de cotor și semințe. Dacă nu aveți o unealtă specială pt scos cotorul puteți folosi un cuțit mai mic.

Am uns cu puțin ulei de măsline o tavă termorezistentă(merge unsă şi cu unt) și am pus la odihnit cele 4 mere. Peste fiecare am presărat cîte puțină nucă măcinată(să nu existe nici un fel de pericol pt copilașuil meu, voi puteţi pune bucăţi de nucă), miere de albine, cam câte 2 linguriţe pe fiecare măr şi deasupra le-am pudrat cu puţină scorţişoară.

Nu vă mai zic că mirosul care se degajă prin toată bucătăria e..mm..ademenitor.
Le-am băgat la cuptor aproape 60 min, până s-a crăpat coaja merelor şi atunci e semn pentru mine că sunt gata coapte. Le-am servit la toată familia cu tot cu sosul pe care îl lasă în tavă!

Sunt delicioase pentru toţi şi mai ales pentru bebeluşi şi copilaşi, doar aveţi grijă cu nuca şi mierea la bebeluşi(v-am specificat că până la un anişor bebeluşilor nu trebuie să li se dea miere şi nucă, fiind alimente cu potenţial alergen; le puteţi face mere coapte doar adăugând puţină scorţişoară)! Trebuie neapărat să le încercaţi, asta dacă nu aţi făcut-o până acum!

Post to Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *