Minitortuleţ cu sos de mere pentru copilaşi

Nu ştiu dacă e ok sau nu denumirea pe care i-am dat-o reţetei mele dar cert este că a ieşit foarte bună, iar David a păpat cu foarte multă poftă.

Avem câteva zile de când nu mai păpăm dulce pentru că am avut câteva episoade ba de consipaţie ba de mai multe scaune şi am vrut să îl ţin puţin departe de dulce, mai ales la mai multe scaune moi. E bine şi pentru organism oricum o asemenea pauză. Aşa că i-am făcut căteva clătite fără pic de zahăr şi le-am dat la cuptor îmbrăcate în sos de mere..de aceea am denumit reţeta minitortuleţ cu mere pentru copilaşi.

Am folosit ca ingrediente:

1 ou
făină
zeamă de la 1/2 lămâie
lapte
1 linguriţă rasă praf de copt

Pentru sos de mere:

4 mere rase
1 linguriţă scorţişoară

Am făcut un aluat nici prea gros nici prea subţire şi am copt clătitele în tigaie specială cu câte o picătură de ulei. Au ieşit astfel 4 clătite mari.

Imediat am făcut şi un sos de mere din 4 mere rase cu 1 linguriţă scorţişoară şi am lăsat-o puţin pe foc, cam 2 minute.

 

Într-un vas yena mai mic, uns cu unt, am pus căte o clătită şi deasupra sos de mere şi tot aşa până s-a terminat sosul. Au ieşit 3 straturi de clătite şi 3 de sos de mere, ultimul strat fiind de sos de mere.

Am dat la cuptor pentru 20 minute ca să se pătrundă bine clătitele şi i le-am servit puiului meu tăiate sub formă de triunghiuri, ca o felie de tort.

Nu e mare scofală şi nici ceva nemaipomenit, ca şi mod de preparare mă refer, dar cu siguranţă e foarte bun!

Post to Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *