Musaca de cartofi cu carne de vită

 

 

 

 

 

 

 

Pentru musaca de cartofi avem nevoie de:

7 cartofi mari
300 g carne de vită
sare
2 cepe medii
1 ou
piper
sos de roşii sau bulion
oregano
unt
puţin zahăr

Pentru început, am curăţat cartofii, i-am tăiat cuburi mai mari şi i-am pus la fiert în apă cu sare.
În acest timp cât au fiert cartofii, am curăţat cele 2 cepe, le-am tăiat cubuleţe şi le-am călit 2 minute în ulei de măsline, după care am adăugat carnea tocată de vită, sare şi piper după gust şi am lăsat-o şi pe ea la călit împreună cu ceapa pentru 15-20 minute, să se pătrundă bine, dar fără să se prăjească.
După ce au fiert cartofii, i-am scurs de apă, i-am pisat ca pentru pireu şi am mai adăugat puţină sare.
Am uns cu unt un vas yena ceva mai mare, am adăugat 3/4 din pireul de cartofi şi am distribuit uniform pe toată suprafaţa vasului. Apoi am adăugat carnea de vită călită cu ceapa şi pe deasupra restul de pireu de cartofi. Astfel o să apară 3 straturi uniforme, doua cu pireu şi una cu carne de vită.
Peste ultimul strat de pireu am adăugat şi un ou bătut cu puţină sare şi piper. Se mai poate adăuga în ou şi ardei iute pisat, pentru cei care mănâncă mai iute.
Am introdus vasul în cuptorul preîncălzit în prealabil şi am lăsat la cuptor 20-25 minute până s-a rumenit oul de deasupra.
Noi servim de obicei musacaua cu sos de roşii pe deasupra sau cu ketchup preparat din bulion, sare, piper, puţin zahăr şi oregano. Dar pentru că azi nu aveam nici sos de roşii şi nici bulion prin casă, am servit cu foarte puţin ketchup.

Post to Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *