Pandişpan cu vişine

 

 

 

 

 

 

 

 

De multişor tot vreau să postez această reţetă, dar fiindcă a venit căldura avem tot mai multă treabă cu joaca pe afară..încerc totuşi să mă ţin şi de treabă:) Am făcut acu vreo 2 spătămâni o minunăţie de pandişpan cu vişine proaspete care s-a terminat la fel de repede ca prepararea lui. Este foarte indicat ca în perioada asta, când fructe sunt din plin, să profităm de ele şi să le introducem în cât mai multe preparate sau să le consumăm ca atare.

Pentru pandişpan am folosit:

300 g vişine
8 ouă
400 g făină
300 g zahăr tos
1 plic zahăr vanilat
sare

Am spălat ouăle, am separat gălbenuşurile şi le-am bătut spumă cu o ceaşcă de apă. Apa face aluatul pufos, de aceea se încorporează încă de la început în compoziţie.

 

Am adăugat apoi un praf de sare, plicul de zahăr vanilat şi făina în ploaie. Am cotinuat să bat cu mixerul, iar la sfârşit am încorporat albuşurile bătute spmă tare.

 

 

Am pus hârtie de copt într-o tavă dreptunghiulară şi am turnat aluatul astfel obţinut. Am presărat în cele din urmp vişinile proaspete, spălate şi curăţate de sâmburi şi am dat prăjitura la cuptor pentru vreo 35 minute la foc potrivit.

 

Am scosţo din cuptor la fix, tocmai când a prins o culoare uşor aurie deasupra. Am lăsat-o să se răcească în tavă, după care am tăiat-o pătrate şi am aşezat-o pe farfurie.

 

 

Post to Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *