Papară cu spanac pentru copilași

Fiind primăvară, aproape vară de fapt după temperaturile de afară, i-am preparat din nou ceva ușor și sănătos puiului meu, și anume papară cu spanac. Este așadar o altă rețetă cu spanac care se face relativ ușor și este foarte apreciată de cel mic. Și cum aveam spanac proaspăt în frigider am și purces la prepararea lui. Am folosit:

cam 100 g spanac fiert
1 ou (pentru cei sub 1 anișor folosiți doar gălbenușul)
un pahar lapte cald
2 felii de franzelă
cașcaval
sare
smântână

Am curățat bine spanacul sub jet de apă și l-am fiert în apă cu sare cam 15 minute, după care l-am tocat mărunt cu un cuțit ascuțit. L-am pus să scadă apoi cu puțină sare într-un vas teflonat.
Separat am pus cele 2 felii de pâine la înmuiat în laptele călduț, după care le-am pus straturi în vas yena uns cu unt. Imediat ce a fost gata și spanacul l-am adăugat peste pâine și am purces la prepararea paparei: laptele rămas de la înmuierea feliilor de pâine bătut spumă cu 1 ou și cu puțină sare. Am adăugat astfel compoziția obținută peste spanac și deasupra am presărat cașcaval dat pe răzătoarea mică.


Am introdus vasul imediat în cuptor la 190 grade pentru 30 minute.
I-am servit-o caldă puiului meu cu puțină smântânica pe deasupra.

Post to Twitter

Un comentariu la Papară cu spanac pentru copilași

  1. Dee says:

    O intrebare: Spanacul si uzcriile pe care i le-ai dat au fost simple fara nici o combinatie? Tu ai mancat?El este mare de acum, prepara mancarea dupa gustul tau cu mai putina sare, iar daca voi ve-ti manca, ai sa vezi ca o sa manance si el. E adevarat ca rabdarea ta va fi pusa la incercare, dar daca aceste verdeturi sunt de sezon mai incearca. Eu cred ca o data pe saptamana o masa la pranz e de ajuns, nici tu nu mananci 2 zile la rand spanac la pranz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *