Paste cu piept de pui

 

 

 

 

 

 

 

Obişnuim să mâncăm destul de des la cină paste, diferite feluri de paste pe care le prepar singură de multe ori. Serile trecute mi-am “confecţionat” singură nişte paste cu piept de pui, mai exact nişte dreptunghiuri, nu ştiu ce denumire au…important e că au ieşit bune:)

Reţeta de paste o găsiţi aici, cu precizia că am folosit 2 ouă, cât să ne ajungă la o  masă bogată.

După ce am făcut pastele, le-am lăsat puţin la zvântat îmbibate fiind cu făină. Le-am pus apoi la fiert pentru vreo 10 min, în apă cu sare.

Între timp m-am apucat şi de restul preparatelor. Pieptul de pui l-am fript puţin în tigaia gril, apoi l-am tăiat cubuleţe şi l-am mai pus la călit niţel în 2 lg de ulei de măsline şi vreo 5 căţei de usuturoi tăiaţi mărunt.

După ce s-au “bronzat” destul bucăţile de piept de pui, am adăugat un sos făcut din 3 linguri pastă de tomate,1 cană şi ceva de apă,sare, pieper şi oregano din plin. Am amestecat bine de tot şi am lăsat să “bolborosească” pe foc vreo 10 minute, amestecând din când în când.

Numai bine au fost gata şi pastele, le-am scurs bine de apă şi le-am dat drumul în sos alături de carne. Am amestecat din nou, am mai lăsat să se întrepătrundă bine vreo 2 minute şi gata…am servit pe ditamai platoul:)

Şi la ce foame aveam în noi:)) şi la cât de bune au ieşit s-au terminat instant:) a mancat şi David vreo câteva paste deşi el luase cina deja cu vreo 20 min înainte.

Vi le recomand cu plăcere şi aştept impresiile voastre!

Post to Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *