Peştele în alimentaţia copiilor

Peştele este unul dintre alimentele sănătoase pentru copii, dar şi cu cel mai mare risc de alergii. De aceea trebuie să fim foarte prudenţi atunci când introducem peştele în alimentaţia micuţilor. Pentru a vedea dacă bebeluşul prezintă alergii la peşte şi la alte alimente citiţi articolul despre Alergii alimentare din categoria Sănătate.

Medicii pediatri recomandă introducerea peştelui în alimentaţie încă de la începutul diversificării, la vârsta de 6 luni, însă repet cu foarte multă grijă, iar dacă părinţii copiilor au fost predispuşi la alergii alimentare este recomandat ca introducerea lui să se facă după vârsta de 1 anişor. După cum bine ştim nutrienţii şi compoziţia peştelui sunt benefice pentru dezvoltarea copiilor şi în special pentru sistemul nervos central al acestora.

Când gătiţi de obicei peşte pentru micuţi trebuie să vă asiguraţi în primul rând ca este foarte bine gătit. Şi după cum am mai specificat puteţi opta pentru gătirea lui la aburi, la cuptor, fiert sau la grătar, însă când este mic este cel mai bine ca peştele să fie fiert sau preparat la aburi. De asemenea peştele care va fi gătit ulterior este de preferat să fie proaspăt, nu congelat şi să fie fără oase mici astfel încât cel mic să fie ferit de eventuale pericole.

Peştele cel mai indicat pentru cei mici trebuie să fie bogat în elemente nutritive cum ar fi Omega 3 şi să fie consumat de către copii de până 1 anişor de aproximativ 2 ori pe săptămână câte 30 g. Astfel nu ezitaţi să le preparaţi:

  •     Salau;
  •     Stiuca;
  •     Pastrav;
  •     Hering;
  •     Macrou;
  •     Somon;
  •     Sardina;
  •     Crap.

Aşadar, consumul de peşte aduce foarte multe beneficii copiilor prin faptul că le întăreşte sistemul imunitar, le îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare, le îmbunătăţeşte simţul văzului şi îi ajută la revigorarea pielii, favorizând protecţia împotriva apariţiei eczemelor.

Nu ezitaţi să le daţi copiilor, peste un anişor, peşte de câteva ori pe săptămână, dar să evitaţi consumul de rechin şi scrumbie până la căţiva anişori.

Post to Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *