Pireu de avocado

Am început să îi dau avocado bebelușului meu încă de la începutul diversificării și mai exact la 6 luni. Este un fruct exotic dar foarte sănătos și hrănitor, fiind plin de grăsimi nesaturate esențiale pentru dezvoltarea creierului la bebeluși.În plus, conține și cantități semnificative de proteine, vitamina A, B6, C, E, betacaroten, potasiu, magneziu, fier, calciu și zinc. Deși gras, se digeră foarte ușor, acesta fiind și motivul pentru care medicii pediatri îl recomandă încă de la început.

Sunt sigură că ați văzut prin toate supermarketurile fruct de avocado și este foarte ușor de recunoscut prin forma lui asemănătoare cu o pară, dar având culoare de verde inchis. Atunci când vreți să îl cumpărați trebuie să aveți mare grijă să fie copt. Cu cât fructul este mai copt, cu atât este mai bun. Ca să iți dai seama, apasă-l ușor cu degetul. Trebuie să nu fie nici tare (necopt), dar nici prea moale (prea copt). Gustul este ușor dulceag. Dacă nu este copt are un gust nu prea plăcut. De la avocado se folosește doar miezul pe care îl scotem cu o lingură. Din sîmbure se fac diferite uleiuri cosmetice.

Lui David îi place destul de mult în combinație cu banană și cereale. Și astăzi a servit o porție de avocado pisat cu fruculița și amestecat cu o banană de asemenea pisată cu furculița și cu cereale de maracuya și piersici de la Humana. Are un gust cu adevărat delicios.

Se poate servi și cu un cartof fiert sau cu legume fierte și cărniță de pui.

Post to Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *