Piure de spanac cu cartofi

 

 

 

 

 

 

 

Că tot am vorbit zilele trecute despre beneficiile minunate pe care le aduce spanacul în alimentaţia copiilor, vă propun acum şi o reţetă foarte gustoasă şi chiar indicată în pragul primăverii, şi anume piure de spanac cu cartofi. Pentru prepararea ei am avut nevoie de:

250 g spanac
1 cartof mediu
1 bucăţică unt
1-2 linguri lapte
1 ou fiert
sare

Eu am folosit spanac congelat, pe care l-am lăsat mai întâi să se dezgheţe peste noapte în frigider.

Am pus înainte de toate cartoful la fiert în apă cu sare şi după 10 minute am adăugat şi 5 cuburi de spanac. Am mai lăsat la fiert 15-20 minute la foc mediu. Dacă folosiţi spanac proaspăt atunci trebuie să îl spălaţi foarte bine şi să îl fierbeţi separat încă 5 minute în apă cu sare, înainte de a-l pune la fiert cu cartoful.

După ce au fiert bine, se scurg de apă şi se pasează. Pentru bebeii mai mici se pasează la blender. Pentru că bebele meu are deja 1 an, i-am pasat spanacul şi cartoful cu bătătorul de usturoi.

După ce le-am pasat, am adăugat o bucătică de unt, laptele, puţină sare şi la urmă am adăugat oul fiert. Pentru cei sub 1 an se adaugă doar gălbenuşul fiert foarte bine.

Şi ca să fie mai atractiv pentru micuţi, i-am dat viaţă spanacului..Să ştiţi că acest truc funcţionează foarte bine la majoritatea copiilor:)

Şi se pare că a ieşit pe placul copilului meu, care a păpat tot din farfurie:)

Post to Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *