Piure de urzici cu smântână

 

 

 

 

 

 


A fost o zi frumoasă sâmbătă, așa că am mers pe la țară la bunici, ne-am jucat, ne-am plimbat cu motorul străbunicului(doar David și tati) și am cules urzici. Sunt foarte sănătoase, au un conținut ridicat de vitamina C și e indicat să le folosim în special în alimentația prichindeilor noștri începând chiar de la 7-8 luni(eu i-am dat prima dată urzici la 8 luni). Atenție însă, nu consumați urzici chiar zilnic deoarece au un conținut destul de mare de potasiu. Gravidele însă ar trebui să evite consumarea acestei plante întrucât s-a dovedit că pot provoca contracții.

Și de bine ce am cules urzicile am și purces la prepararea lor, nu pe toate însă, am mai lăsat și de un borș:)

Am ales cam 300 g urzici, le-am spălat bine de tot în mai multe ape și le-am opărit în apă cu sare cam 15 minute. Îs gata practic când s-au înmuiat bine de tot. După ce le-am opărit le-am pus la scurs și le-am lasat la răcit. Apa nu am aruncat-o pentru că îmi va trebui mai târziu la prepararea piureului de urzici cu smântănă. Plus că apa în care a fiert urzicile poate fi bauta în loc de ceai, are un efect miraculos asupra organismului.

Pentru rețetă am adunat 300g urzici pe care le-am preparat cu:
1 ingură ulei de măsline
4 căței de usturoi
125 ml smântână dulce
1 ou
1 lingură cu vârf făină
sare după gust

Într-o tigaie teflonată am pus uleiul de măsline şi cînd s-a încins puţin am adăugat urzicile tăiate mărunt şi usturoiul tocat bine. Am lăsat puţin la călit, cam 1 minut după care am adăugat cam 3 polonice din zeama de la urzici. Am lăsat să fiarbă la foc mic 10 minute timp în care am pregătit rântaşul.

 

Am amestecat oul cu smântâna şi la sfârşit făina în ploaie, am amestecat bine bine şi am turnat amestecul peste urzici. Am sărat puţin compoziţia şi am mai lăsat la fiert cam 10 minute.

Le-am servit împreună cu mămăliguţă caldă, o bunătate. Este o mâncare foarte sănătoasă din care toata familia a mâncat cu plăcere, tot tot tot:) Copilaşului meu scump i-am amestecat piureul de urzici cu mămăliguţa.

 

 

Post to Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *