Salam de biscuiţi

Am cumpărat  zilele trecute caţiva biscuiţi vrac, de care mâncam în copilăria noastră(cred că vă amintiţi)  şi pe care am decis să îi folosesc la prepararea unui desert, numai bun pentru cei mari şi cei mici, şi anume salam de biscuiţi.

Este o reţetă destul de simplă, nu necesită nici multe ingrediente şi este şi foarte rapidă.

Am folosit

350 g biscuiţi
150 g zahăr întrucât biscuiţii deja erau puţin dulci
200 ml lapte
140 g unt
50 g cacao
esenţă de rom
rahat(opţional)
stafide(opţional)

Am măcinat biscuiţii până am obţinut cât de cât o făină. Îi puteţi sfărâma şi cu degetele dacă doriţi să se mai regăsească şi bucăţi de biscuiţi prin salam.

Într-o cratiţa teflonată am pus jumătate din cantitatea de lapte împreună cu zahărul şi am amestecat pe foc mic până la omogenizare. Durează aproape vreo 2 minute. Am adăugat apoi şi untul şi am mai lăsat pe foc până s-a topit şi acesta. În final am adăugat şi cacao pe care am dizolvat-o în cealaltă jumătate de lapte + esenţa de rom. Am amestecat bine bine şi am luat de pe foc.

Lichidul obţinut astfel l-am turnat treptat peste biscuiţii pisaţi şi am tot amestecat până am obţinut o pastă destul de densă de biscuiţi. Puteţi pune în această compoziţie şi stafide sau rahat sau chiar ambele; eu nu am adăugat pentru că a păpat şi prichindelul meu şi mi-era frică că nu le poate mesteca calumea.

Am pregătit apoi o folie de plastic pe care am întins-o pe masă, am luat jumătate din compoziţie, am pus-o pe folia de plastic şi am început să o turtesc până i-am dat o formă de salam. Am strâns-o bine la capete şi am avut grijă să îi scot tot aerul după care am dat la frigider.

Astfel am procedat şi cu cealaltă jumătate din compoziţie. Am obţinut 2 salamuri de biscuiţi pe care le-am lăsat la rece pentru vreo 3 ore. La servire, le-am tăiat rondele şi le-am aşezat frumos pe o farfurioară.

Post to Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *