Sfecla roşie- aliment medicament minune

Am început să îi gătesc sfeclă roşie micuţului meu încă de când avea vreo 7-8 luni deoarece este o legumă extraordinară pentru organism, mai ales consumată în sezonul rece. Conţine foarte mulţi nutrienţi ca acid folic(vit B9- esenţial pentru dezvoltarea armonioasă a bebeluşului), potasiu şi multe minerale ca magneziu,fier,cupru,mangan,iod,zinc plus sodiu şi calciu în combinaţie unică prin care se dizolvă calciul în exces.

Sfecla roşie conţine o multitudine de vitamine A,B,C şi E cu ajutorul cărora se îmbunătăţeşte metabolismul, se combate anemia şi se detoxifică ficatul prin dizolvarea grăsimilor.

Singura problemă care ar putea apărea în administrarea de sfeclă roşie bebeluşilor mai mici este cea legată de nitraţi. De aceea, ar fi foarte bine să discutaţi şi cu medicul pediatru înainte de a o introduce în alimentaţie. Bebeluşul meu a tolerat-o foarte bine încă de la început.

Este foarte sănătoasă în special pentru bebeluşi,copii anemici,slăbiţi sau care nu au poftă de mâncare şi poate fi consumată atât ca suc în combinaţie cu morcov, ca pireu,salată cu hrean(pentru copii peste 1 an) sau ca ciorbiţă. Atunci când alegeţi să gătiţi sfeclă roşie, căutaţi o sfeclă cât mai mică, pentru că aceasta este cea mai dulce. Puteţi să păstraţi sfecla la frigider până la două saptămâni, dar cu tot cu codiţă.

Aveţi mare grijă când consumaţi sfeclă roşie fiindcă pătează foarte tare şi din păcate nu ştiu să iasă cu ceva aceste pete. Cel mai bine este să folosiţi bavete din plastic pentru bebe când le daţi sfeclă. Cel mai bine se consumă sfecla fiartă, dar fiartă cu tot cu coajă sau crudă. Nu prea vă recomand să o gătiţi la aburi pentru că durează foarte mult până fierbe calumea.

Să nu vă panicaţi, cum am făcut eu la început, dacă scaunul bebeluşului devine roşiatic. Acest lucru este normal dacă bebeluşul a consumat sfeclă cu puţin timp în urmă. Şi urina poate căpăta o culoare roşie, fenomen numit beturie, dar de asemenea nu trebuie să vă alarmaţi pentru că nu reprezintă nici o intoxicaţie sau afecţiune a organismului, ci doar o anumită incapacitate a organismului de a asimila anumiţi nutrienţi din sfeclă.

 

 

 

 

 

Post to Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *