Ştrudel cu mere

 

 

 

 

 

 

 

Mărul este considerat a fi un fruct răcoritor,tonic, antiseptic intestinal, fiind indicat în foarte multe afecţiuni ca şi aliment medicament. De aceea, nu ezit să îl folosesc în diverse dulciuri de fiecare dată când am ocazia.
Astăzi, am decis să îl încorporez într-un ştrudel.

Ingredientele necesare pentru ştrudel cu mere
Pentru aluat:

1 ou
100 g smântână
100 ml apă
o linguriţă sare
400 g făină
150 g unt la temperatura camerei

Pentru umplutura de mere:

7-8 mere
100 ml ulei
100 g zahăr
o linguriţă scorţişoară
pesmet

Se amestecă mai întâi, apa cu oul, se adaugă sarea şi smântâna. La sfârşit se adugă treptat făina şi se frământă aluatul. După ce e gata frământat se împarte în doua.

Fiecare bucată de aluat se întinde cu sucitorul până devine o foaie subţire şi se unge pe toata suprafaţa cu unt, se împachetează în două, se unge iar cu unt, şi procedeul se repetă până se împachetează în 4. La fel se procedează şi cu cealaltă bucată de aluat.

Bucăţile de aluat astfel obţinute se înfăşoară în folie de plastic şi se dau la frigider pentru 30 minute, după care se repetă aceeaşi operaţiune cu ambele bucăţi de aluat şi se dau iar la frigider pentru alte 30 minute.

Începem între timp, să preparăm merele. Se aleg câteva mere mari, pufoase, în jur de 7-8 mere, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se adaugă într-o oliţă merele cu zahărul si cu scorţişoara şi se călesc 7-8 minute după care se lasă puţin la răcit.

Scoatem bucăţile de aluat de la frigider şi întindem căte o foaie mai groasă de 1-1,5 cm, presărăm pesmet pe deasupra aşezăm câte jumătate din compoziţia de mere pe fiecare foaie de aluat, le rulăm încet şi le crestăm pe mijloc din loc în loc.

Fiecare ştrudel îl aşezăm pe hârtie de copt în tavă şi dăm în cuptorul încins în prealabil pentru 45-60 minute, la foc mediu. Vă daţi seama când sunt gata atunci când capătă o culoare aurie.

Când se scot din cuptor, se lasă la racit şi apoi se pudrează cu zahăr pudră.

Poftă mare!

Post to Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *