Tăiței de casă

 

 

 

 

 

 


Am început să prepar tăiței de casă de când am un îngeraș în familie. Recunosc că înainte de a veni David pe lume nu prea făceam. Sunt delicioși, fierb foarte repede, sunt 100% naturali și se pot pune în supe, se pot face cu legume, cu brânză sau se pot folosi în diferite alte rețete pe care vi le voi prezenta ulterior.

Pentru tăițeii de casă avem nevoie doar de:

2 ouă
200 g făină
praf de sare

Practic se pune câte 1 ou la fiecare 100 g de făină.
Se pune făina într-un bol, în mijloc se face o gropiță și se pun ouăle împreună cu sarea după gust. Eu adaug cam 1 linguriță de sare la această cantitate. Amestecăm încet ouăle cu făina și in cele din urmă frământăm un aluat care va avea o culoare foarte faină. Al meu a ieșit galben galben pentru că am pus ouă de țară. Am lăsat aluatul puțin la odihnă sub un șervet de bucătărie cam 15 minute, cât să mai îmi trag și eu sufletul:)
Am împărțit aluatul în 4, ca să îl pot modela mai ușor și să am loc suficient pe blatul de lucru. Fiecare bucată de aluat am întins-o foarte bine cu sucitorul întrucât foaia de aluat trebuie să fie foarte subțire. Să presărați blatul de lucru cu puțină fâină ca să lucrați mai ușor.
Am tăiat aluatul în pătrate cam de 10 cm, am pus mai multe pătrate unele peste altele și am început să tai fășii foarte subțiri pe care ulterior i-am lăsat pe un platou la uscat, amestecați fiind cu făină.
Din jumătate de aluat am făcut tăiței, iar din cealaltă jumătate am făcut pătrățele, pe care le-am lăsat de asemenea la uscat și pe care le voi folosi pentru paste cu broccoli și cărniță pentru David.

Post to Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *