Tortellini cu brânză

Nu i-am mai făcut de ceva timp tortellini fiului meu si pentru că aveam o bucăţică de brânză prin frigider m-am gândit la o o reţetă şi anume..tortellini cu brânză. Aluatul pentru tortellini este cel folosit pentru tăiţeii de casă. Aşadar am făcut repede aluatul şi l-am întins într-o foaie subţire subţire. Am tăiat apoi pătrăţele mici şi pe fiecare pătrat pe mijloc am pus câte puţină umplutură de brânză amestecată cu puţin zahar şi cu smântână, cât să se lege bine. Capetele pătratelor le-am umezit cu apă şi apoi le-am lipit uşor sub formă de triunghiuri.

Am luat apoi fiecare triunghi  şi cu ajutorul degetului am lipit cele două capete rămase şi astfel s-au format minunatele tortellini.

Le-am pus la fiert în apă cu sare pentru vreo 15 minute maxim. Aveţi mare grijă să le lipiţi calumea ca să nu iasă brânza la fiert.

După ce au fost gata, le-am scurs de apă şi le-am mai amestecat cu încă puţină brânză că asa îi plac lui David, cu branză din belşug.

I-au plăcut foarte tare, sunt foarte sănătoase şi cu siguranţă fără E-uri. Le puteţi umple şi cu carne,brânză sărată, piure de legume etc. Sunt delicioase servite mai ales la cină! Data viitoare am să fac mai multe să ne ajungă şi nouă:)

 

Post to Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *