Tortillas

“Noroc” cu emisunea Master Chef de la Pro Tv că ne mai uităm şi noi şi i se mai face poftă de câte ceva soţiorului meu:)) De data asta i s-a făcut poftă de tortillas, pe care recunosc că nu le-am pregătit niciodată până acum, dar pe care cu siguranţă le voi mai pregăti de acum încolo.
Tortillas sunt ca nişte lipii simple pe care mexicanii le folosesc în loc de pâine şi trebuie să recunosc că sunt chiar foarte practice şi hrănitoare.

Pentru aluatul de tortilla avem nevoie de:

250 g făină
2 lg ulei(sau grăsime animală)
1 linguriţă sare
100 ml apă călduţă(se poate folosi şi lapte în loc de apă)
1 linguriţă praf de copt

Mai întâi am amestecat făina cu praful de copt, am făcut o mică gropiţă în mijloc şi am pus apa cu sarea şi uleiul. Am amestecat bine şi am frământat un aluat elastic.Soţul meu a avut grijă să fie frământat bine aluatul, că doar el a fost cu ideea:D


Am lăsat aluatul la odihnă puţin, cam 20 min, acoperit cu un prosopel, după care a fost împărţit în părţi egale, 7 la număr, şi au fost modelate după bunul plac al soţului. Le-a întins bine cu sucitorul până a reuşit să le dea o formă cât de cât rotundă şi să fie subţiri.


Le-am copt rând pe rând într-o tigaie de teflon în care am adăugat doar câte o picătură de ulei. Se lasă la copt până se văd băşicuţe, apoi se întorc pe partea cealaltă pentru încă aproximativ 1 minut sau chiar mai puţin.


După ce sunt coapte se acoperă cu un prosopel ca să nu se întărească.
În tortilla puteți pune diferite umpluruti de carne,legume,diferite sosuri, brânză sau le puteţi folosi ca atare ca înlocuitor de pâine. Noi le-am servit cu scrijele, aşa denumim noi cartofii tăiaţi felii şi copţi pe tava unsă cu ulei.


A fost chiar delicios acest meniu de seară şi unul foarte hrănitor în zi de post! Până şi David a mâncat cu mare plăcere aceste tortillas şi cartofi!

Post to Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *